Çalışma Saatleri: Pazartesi - Cuma : 09:00-18:00 Cumartesi : 09:00-12:00

+90 (322) 204 00 20

Florür Diş Hassasiyeti İle Nasıl Başa Çıkılır

Hassas dişlere sahip olmak, yaz mevsiminde bir kepçe dondurma ya da her sabah sıcak kahve fincanınız gibi hayatınızın en güzel zevklerinin tadını çıkarmayı zorlaştırabilir. Ne yazık ki, birçok insan diş hassasiyeti yaşar. Belli diş macunlarıyla fırçalamak yardımcı olabilir ve bu yüzden lokal bir florür tedavisi olabilir – diş hassasiyeti hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Adana diş hekimimiz Dt. Emel Umur bunu tedavi etmek için florürü nasıl kullandığını öğrenmek için okumaya devam edin.

DİŞ HASSASİYETİ NEDİR?

Dişler fırçalandıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılır. Hafif hassasiyet sık sık bir sorunu işaret etmez, ancak bu uyaranlardan ciddi rahatsızlık yaşıyorsanız, profesyonel yardıma ihtiyacınız olabilir. Önemli hassasiyet diş çürüğü, dişeti hastalığı veya diğer ağız sağlığı tehlikeleri gösterebilir.
Hassasiyete neden olan bazı faktörler:
Dişler fırçalandıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılır.
Diş çürüklerinin tedavi edilebilir dönemde belirlenmesi ve tedavisi
Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır.
Genetik
Eğer diş hassasiyeti yeme ya da içme alışkanlıkları etkileyen bir sorun ise diş hekiminize konuşun. Ağız sağlığınızı değerlendirdikten sonra, Adana Diş Hekimiz diş hassasiyetin engellenmesine yardımcı olacak bir öneri yapabilir. Genellikle, cevap florür olur.

FLORÜR DUYARLILIĞI NASIL ETKİLİYOR

Florür iyi ağız sağlığına yararları için bilinir. Dişler fırçalandıktan sonra diş ve diş eti çizgisi ile dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılır. Zaten diş macunu ve gargara musluk suyu içerek florür belirli bir miktar alabilirsiniz. Ancak, checkup ve temizlik sonra ek bir doz daha fazla emaye güçlendirmek ve hassasiyet ve diş çürümesine karşı ek bir savunma sağlamak yardımcı olabilir.

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİN ÖNLENMESİ

Eğer diş hekimi tarafından daha başlangıcında tedavi edilmeyecek olursa çürük diş için daha zor, karmaşık ve pahalı tedaviler gerekebilir.
Dişlerinizi anti-hassasiyet diş macunu ile fırçalayın.
Eğer fluorid diş macunu kullanmıyorsanız, hemen başlayın. Bu mineral içerdiğinden emin olmak için Amerikan diş Birliği tarafından onaylanmıştır birini seçin.
Diş ipi, diş aralarında kalan yiyecek artıklarının uzaklaştırılması açısından çok yararlı bir araçtır.
Soda ve turunçgiller gibi yüksek asitli yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun.
Bir checkup ve temizlik için en az altı ayda bir diş hekiminize ziyaret edin.
En son ne zaman dişçiye gitmiştin? Eğer uzun zaman olduysa, içeri girme zamanı!
Sağlıklı gülüşünüz rutin koruyucu bakımlara bağlıdır.